TAX REFUND, DETALII IMPORTANTE!

DESCRIPTION

TAX REFUND, DETALII IMPORTANTE

Toţi participanții programului Work and Travel au obligația de a depune actele necesare pentru recuperarea taxelor achitate în decursul verii, la locul de muncă.

Ca persoană fizică care câștigă venituri, vei fi impozitat pe veniturile din salarii și bacșișuri, iar angajatorul va trimite suma reținută direct guvernului federal. Deducerile pentru impozite pot varia, în funcție de stat.

 

Vestea bună este că ai dreptul la o rambursare a acestor taxe, parțială sau integrală! Tot ce trebuie să știi și să faci, este:

 1. Să fii conștient de faptul că recuperarea taxelor reprezintă o procedură complexă și poate dura de la câteva săptămâni, până la câteva luni sau ani.
 2. Recuperarea taxelor presupune un set de formulare fiscale, care conțin informații referitoare la toate veniturile tale, formulare pe care trebuie să le completezi corect și în conformitate cu reglementările fiscale din SUA.
 3. Fiind lucrător temporar în SUA, ești obligat prin lege să depui documentele până la sfârșitul anului fiscal.
 4. Depunerea cererii de rambursare pe cale electronică este ilegală, deoarece această opțiune este valabilă doar pentru persoanele rezidente din SUA.
 5. Trebuie să plătești doar taxe federale, statale și uneori locale. Dacă observi deduceri care spun FICA (Medicare Tax), FUTA (Federal Unemployment Tax) sau SS (Social Security), anunță cu promptitudine angajatorul. Dacă acesta nu poate rambursa suma aferentă, contactează http://Federal Unemployment Tax.
 6. Declarația fiscală trebuie depusă până la data de 15 aprilie, pentru anul fiscal anterior.
 7. Cu cât depui declarația fiscală mai devreme, cu atât vei primi mai repede rambursarea sumelor.
 8. Poți apela la o companie care să te ajute să depui declarația fiscală. Noi îți recomandăm să faci asta, deoarece procesul e complex și de durată. Pentru mai multe informații, accesează următorul link: https://www.sprintax.com/work-and-travel/.

Care sunt ACTELE NECESARE pentru recuperarea taxelor?

 1. Copie după Social Security Number.
 2. Copie după viza J-1.
 3. Copie după pașaport.
 4. Copie după formularul DS-2019.
 5. W-2 Form. Înaintea ultimei zile de muncă sau chiar mai devreme, oferă-i angajatorului datele tale de contact corecte, pentru a-ți trimite prin poșta, curier sau e-mail, formularul W-2 (declarația de câștig). Acest formular este foarte important pentru completarea cererii de recuperare a taxelor. De obicei, angajatorii trimit acest formular până la sfârșitul lunii ianuarie, după încheierea anului fiscal. În cazul în care nu ai primit formularul până în ianuarie, contactează-ți angajatorul telefonic sau prin e-mail, pentru a verifica statusul formularului. De asemenea, dacă pe perioada verii ai avut mai multe joburi, procedează la fel pentru fiecare loc de muncă și obține formularul W-2.
 6. Păstrează cu atenție ultimele cecuri. În cazul în care pleci din SUA înainte de a primi ultimul cec, roagă-l pe angajator să ți-l trimită prin poștă sau pe e-mail. Întreabă-l când îl vei primi și asigură-te că angajatorul dispune de toate informațiile tale.
 7. Ai grijă de contul bancar și de cardul tău! Păstrează contul bancar deschis până la recuperarea taxelor și asigură-te că ai fonduri suficiente, minim 50$, pentru a menține contul deschis. Discută cu personalul băncii și asigură-te că știi cerințele minime de sold pentru menținerea contului deschis și pentru evitarea comisioanelor.
 8. Alte formulare necesare pentru înregistrare. Contactează compania https://www.sprintax.com/work-and-travel/ pentru mai multe informații, dar și https://www.irs.gov/.

Dacă ai nelămuriri, ne poți scrie oricând la adresa info@caep.ro și noi te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil!

How would you like contact us?