WORK AND TRAVEL ESTE PROTEJAT

Senatul American a votat amendamentul care protejeaza programul Work And Travel și a alocat 634 de milioane de dolari

1,966 views

Senatul American a votat pe data de 7 Septembrie 2017 Amendamentul care protejează programul Work And Travel. Amendamentul se referă la programele de schimb cultural  pentru tinerii din întreaga lume, inclusiv România. Din tipul de viză J1, fac parte programele: Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cel mai popular program Work And Travel, de care beneficiază toți studenții înmatriculați la zi la o universitate din Romania, inclusiv studenții de la master. Recent, mass-media de peste ocean anunța că mai mulți oficiali ai administrației Trump si-au arătat intenția de modificare și reducere a programelor din tipul de viză J1.

 

Pe 7 Septembrie anul curent, Senatul American a votat continuarea programului și în plus au alocat și un buget anual de 634 de milioane de dolari pentru dezvoltarea acestor programe  educaționale și culturale. Prin acest amendament, senatul a revizuit și modalitatea de a opera schimbările asupra programelor din tipul de viză J1. Astfel, schimbările viitoare asupra programului Work And Travel se vor face doar în conformitate cu cerințele procesului normativ de reglementare federală.

 

Conform reprezentanților Alliance For Internațional Exchange, vezi articolul >AICI<, care reprezintă peste 90 de organizații internaționale de schimb educațional și cultural din Statele Unite ne comunică următoarele:

 

Studenții români sunt în continuare eligilibi să participe la programul Work And Travel în State Unite ale Americii, iar pentru a te înscrie, trebuie doar să te înregistrezi >AICI<.

 

Participanții programelor J1: Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cel mai popular program Work And Travel, contribuie în fiecare an cu peste 500 milioane de dolari la economia americană prin intermediul taxelor de program, costuri de călătorie, cazare și distracție.

 

De acum înainte în cazul unei alte încercări de a modifica programele sau a reduce numarul de vize pentru programele J1, atât Alliance For International Exchange, cât și Sponsorii programelor, care se bazează pe recrutarea participanțiilor împreună cu agențiile din străinătate, vor avea dreptul de a participa la un proces public înainte de a fi propusă vreo modificare. Totodată, orice modificare va trebui să fie votată în Congres și apoi aprobată de Departamentul de Stat, proces care dureză ani. În concluzie, în anii ce urmeză programul Work And Travel este protejat de acest amendament și va funcționa după aceleași condiții ca și în anul 2017.

APLICĂ ON LINE LA PROGRAM >AICI!<

EXPERIENȚA WORK AND TRAVEL

CUM SĂ IEI VIZĂ PENTRU SUA

How would you like contact us?