CUM SCRII UN CV CONVINGĂTOR

Sfaturi, idei și instructiuni despre cum să scrii un cv de nota 10

CUM SCRII UN CV ÎN ENGLEZĂ?

Participarea la programul Work and Travel începe cu complectarea CV-ului. Despre cum scrii un CV poţi întreba Managerul tău de program. Aceasta este o etapă importantă şi presupune mare atenţie chiar dacă este o etapă uşoară. CV-ul ajută Managerul de Program și Angajatori să cunoască toate datele despre persoana ta, este un document de bază care oglindeşte informaţiile personale și toate abilitățile și activităţile la care ai participat.

Cand scrii un CV nu uita să indici seriozitatea şi atitudinea faţă de jobul pe care vre să-l ai. Totdată, felul cum scrii un CV arată cât de responsabil eşti. Un CV îndeplinit corect demonstrează seriozitate şi atitudine faţă de potenţialul job. Cu cât îndeplineşti mai bine CV-ul cu atât mai usor vei obține Jobul dorit.

CV-ul nu se anexează la dosar , dar se completează și online în profilul participantului pe site-ul companiei.

 

SFATURI ŞI IDEI DESPRE CUM SCRII UN CV CORECT:

1.) CV-ul se completează în întregime în limba ENGLEZĂ;

2.) Verifica daca datele personale sunt corecte (Nume/ Prenume; Data nasterii; Locul nasterii)

3.) La compartimentul educaţie se indică universitatea şi facultatea la care înveti in prezent. Dacă mai aveţi o facultate absolvită, o indicaţi şi pe aceea. În cazul în care e doar una – liceul nu se completează. Denumirea facultăţii şi universităţii se indică în ENGLEZĂ pe LUNG (fara acronime)

4.) La compartimentul experienţa de muncă se indică , in ordine descrescatoare, locul curent de muncă, daca îl aveţi (part time sau nu) care ar fi relevant pentru eventuala poziţie la care veţi aplica pentru munca în SUA. Cu cât mai multă experienţă este indicată cu atât mai mari sunt şansele de angajare la jobul pe care vi-l doriţi. Deci e recomandat sa indicati tot ce ati facut (internship, voluntariat etc)! Responsabilităţile pe care le aveţi la jobul curent sau anterior se scriu pe lung, cel puţin 2 -3 fraze. Cei care au fost anterior în SUA – obligator se indica această experienţă.

5.) La compartimentul de cunoaştere a limbilor străine : se indică nivelul de cunoaştere al limbilor specificate conform certificatelor obţinute de la manager (se referă la limba ENGLEZĂ) şi propriile evaluări (la restul limbilor specificate);

6.) Neapărat trebuie să menţionaţi toate diplomele de merit şi activităţile extra-curriculare pe care le aveţi sau le-aţi practicat cândva.

7.) Daca aveţi permis de conducere indicaţi categoria cu specificarea drepturilor de conducere. De ex. B category (Motor vehicles with a maximum authorized mass not exceeding 3500 kg and designed and constructed for the carriage of no more than eight passengers in addition to the driver);

8.) E important să mentionati daca preferati munca in echipa sau singur, pentru a intelege mai bine ce tip job vi se potriveste mai bine.

9.) La compartimentul Activităţi/interese scrieţi un mini eseu de descriere a personalităţii tale, ce ar include atât hobby-urile, aspiraţiile/planurile de viitor, cât şi motivaţia de a participa la programul Work&Travel.

10.) Nu schimbaţi poza dacă deja este in contul tău. Dacă nu este, anexati o poza gen paşaport!

 

CV-ul face parte din dosarul tau de participare! La târgul de joburi (interviul de angajare) , angajatorul te va întreba detalii din CV, e important să le ştii. CV-ul e cartea voastra de vizită ce vă caracterizează, de aceea vă rugăm să fiţi atenţi la cum şi ce scrieţi in CV.

CUM SA SCRII UN CV BUN

Click pentru a mari exemplul

CV
© Copyright 2012 by CAEP ROMANIA - Made With In București