BILETUL DE AVION CATRE AMERICA

Compania aeriana, numarul zborului, ruta zborului, ora decolării şi aterizării în aeroport, aeroportul de plecare

1,355 views

Vino la aeroport cu 2-3 ore înainte de zbor; Cînd ajungi la aeroport, înregistrează-te la „gate-ul” indicat în bilet; Prezintă paşaportul şi biletul de avion; Treci “Luggage Control” – cântărirea bagajului; Ia ticketul de bagaj şi mergi mai departe; Fii relaxat şi urmează indicaţiile primite de la personalul aeroportului.

 

Ce informaţe conţine un Bilet de Avion:

Compania aeriana, numarul zborului, ruta zborului, ora decolării şi aterizării în aeroport, aeroportul de plecare şi cel de aterizare, plus datele personale.

 

Atenție:

Biletul de Avion, Boding Pass este important ca şi paşaportul, de aceea nu îl pierde. Există penalizare pentru reemitere, iar în cele mai multe cazuri nu poate fi reemis.

 

Ce faci când compania se face vinovată de faptul că ai pierdut un zbor sau întârzie cursa?

Dacă avionul tău a decolat şi tu ai întârziat la zbor din cauza companiei aeriene, aceasta se face obligată să-ţi ofere gratis o altă cursă de zbor spre destinaţie, dacă se reţine zborul ţi se va acorda cazare şi alimentaţie, la fel gratuit.

 

Bagajele şi Îmbarcarea:

Ai voie să iei cu tine în salonul avionului: un rucsac de spate sau o geantă de până la 8 kg şi o geantă de mână (micuţă); Iar la bagaje poţi să dai maxim 2 geanti de până la 23 kg gratuit. Nu se permite să iei cu tine lichide în geanta de spate sau de mînă: Băuturi, cosmetice, pastă de dinţi, şampon, medicamente, alcool etc. Pune toate aceste lucruri în genţile pe care le vei da la bagaj. Pentru greutatea de bagaj în surplus în toate conexiunile (punctele de decolare) va trebui să plăteşti adiţional, ceea ce este destul de scump: 5-10 USD pentru fiecare kg.

 

Aterizările:

În timpul zborului caută în bilet numărul şi ora zborului următor (cursa). După ce ai aterizat, urmăreşte ecranele din aeroport – acolo vor fi indicate toate zborurile şi „gate-urile” de la care are loc îmbarcarea pentru ele. Vezi la care „gate” trebuie să mergi. Urmează indicatoarele din aeroport pentru a ajunge la „gate-ul” tău. Trebuie să ajungi la „gate” cu cel puțin 45 min. înainte de decolare. Dacă te-ai pierdut sau nu înţelegi ceva apelează la personalul aeroportului. Păstrează lângă tine toate documentele. Caută să nu le uiţi în buzunarele scaunelor din avion sau alt undeva.

 

Forma I-94:

În timpul zborului dintre Europa şi SUA, completează formă I-94 care îţi va fi oferită. Un exemplu de completare poţi vedea şi în broşura sponsorului. Instrucţiunile de completare ţi le va oferi şi personalul din avion. Această formă este foarte importantă. Vei avea nevoie de ea cînd vei aplica pentru Social Security Number. La întoarcerea ta în România o vei lasă în ultimul aeroport de decolare din SUA.

 

Ofițerul de Control:

Când vei ajunge în SUA, vei trece o procedură standard pentru cei care nu sunt cetăţeni SUA. Răspunde corect şi cinstit ofiţerului prezintă: Paşaportul cu viză; Forma DS-2019; Forma I-94. Ofiţerul le va examina, le va ştampila şi apoi ţi le va returna. Îţi va acorda câteva întrebări simple, gen: “Care e scopul vizitei în SUA?” sau “Unde vei lucra?” etc. Îţi va lua amprentele şi îţi va face o poză, deci: zâmbeşte !

 

Recuperarea Bagajelor:

Ele se recuperează în primul aeroport american în care ai aterizat, acolo unde vei discuta cu ofiţerul de emigrare. Urmează semnele pentru a găsi sala unde se recuperează bagajele. Mergi la locul unde este indicată ultima companie aeriană cu care ai zburat şi ridică-le. În cazul în care urmează să faci încă o escală, predai bagajul asemeni procedurii anterioare.

 

Ce faci dacă Nu Este sau nu-ți găsești Bagajul:

S-ar putea să nu fi aşteptat bagajul unde trebuia, în acest caz verifică încă o dată: mergi la locul indicat; Adresează-te personalului din aeroport; Dacă bagajul a fost pierdut sau întârzie – mergi la ghişeul companiei cu care ai zburat. Dacă ai fost atent şi nu ai pierdut biletul, nu-ţi rămâne decât să te pregăteşti de întoarcere.

APLICĂ ON LINE LA PROGRAM >AICI!<

DESTINATION WASHINGTON, D.C.

© Copyright 2012 by CAEP ROMANIA - Made With In București