EȘTI ÎN AMERICA, URMEAZĂ ACEȘTI PAȘI

Felicitări! Aventura ta americană începe acum!

Te așteaptă o vară plină de provocări, experiențe de neuitat, multe responsabilități și timp suficient în care poți să investești în tine și în ceea ce îți place să faci.

 

Pentru a ne asigura că vei avea o experiență de succes, îți vom descrie câțiva pași esențiali:

 1. First of all, sună-i pe părinți și anunță-i că ai ajuns cu bine! Ei mereu își fac griji pentru tine și le place să știe că ești bine!
 2. Contactează persoana responsabilă de cazare, pentru a fi repartizat la o adresă. Ține minte că dacă ajungi la o oră târzie, trebuie să cauți o cazare temporară pentru o noapte, asta în cazul în care nu ai rezervat deja. 🙂
 3. Mergi la locul de muncă și fă cunoștință cu angajatorul, pentru a semna documentele necesare și pentru a verifica orarul de muncă.
 4. Înregistrează-te în SEVIS în decurs de maximum 3 zile, în contul sponsorului de program! E foarte important să faci asta, pentru a asigura o desfășurare optimă a programului și pentru a avea o vară liniștită. Ulterior, va trebui să completezi un Monthly Check-in lunar, pentru a verifica dacă ai participat la activități culturale, dacă ți-ai găsit un second job, dacă ești bine etc.
 5. Aplică cât mai repede pentru Social Security Card, după ce te înregistrezi în SEVIS. Doar cu un Social Security Number poți lucra legal în SUA, așadar e foarte important să aplici din timp. Caută cel mai apropiat birou de SSN din zona ta http://www.ssa.gov  sau întreabă-ți angajatorul dacă te poate ajuta cu transportul sau cu programarea.
 6. Nu uita că jobul tău presupune un set de responsabilități, pe care trebuie să le îndeplinești cu desăvârșire! E foarte important să le faci la timp și bine, pentru a dezolva relații pozitive cu colegii tăi și, de ce nu, pentru a primi ore suplimentare. 🙂
 7. Dacă ai găsit un second job, nu uita că poți începe munca, doar după ce sponsorul tău verifică și aprobă plasamentul. Deci, contactează-ți sponsorul cât mai repede posibil!
 8. Păstrează legătura cu sponsorul de program pe toată durata programului. E foarte important să răspunzi la toate notificările și mesajele primite, deoarece ignorarea lor, poate duce la anularea programului și întoarcerea ta înainte de expirarea vizei în România. De asemenea, nu ezita să-ți contactezi sponsorul pentru orice situație, deoarece EL este primul contact de urgență, în caz de necesitate!
 9. Păstrează legătura constant cu noi, echipa CAEP! Chiar dacă suntem departe fizic, noi suntem aproape de tine online! Așteptăm cu nerăbdare să ne povestești despre experiențele tale, să ne trimiți poze și filmulețe cu tine, dar și să ne ții la curent cu toate situațiile plăcute sau mai puțin plăcute, pentru a te ajuta cât mai repede posibil.
 10. Verifică site-ul comunității și participă la activitățile culturale planificate, pentru a crea cât mai multe amintiri frumoase!
 11. Călătorește, vizitează și distrează-te cât poți de mult, deoarece trăiești o experiență studențească unică!
 12. Nu uita! TU reprezinți România, TU ești ambasadorul țării noastre! Fii mândru de asta și fă-o cu mândrie!

 

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor, te rugăm să ne lași un mesaj la adresa info@caep.ro. Mesajul tău va fi tratat cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai repede posibil.

Ai grijă de tine!

How would you like contact us?