E&E FOODS

E&E FOODS: Compania produce, furnizează și comercializează întreaga gamă de produse din fructe de mare din Alaska și Pacificul de Nord. Marca Cannon Fish oferă produse excepționale cu valoare adăugată, destinate comercianților cu amănuntul.

LOCAȚII 2: Vei fi repartizat să lucrezi în Coffee Point Seafoods sau Big Creek Fisheries on Bristol Bay, Alaska.

Detalii: Aici

Prezentare Video: Aici

PERIOADA DE LUCRU: Sezonul începe în luna Iunie și se termină în August. După, vei avea posibilitatea să lucrezi până la sfârșitul lunii Octombrie în fabrica Kenai din Anchorage.

REMUNERARE, PLATA ȘI TAXE: Plata este de 12,40 Usd pe oră, iar orele suplimentare sunt plătite cu 18.60 Usd. Orele suplimentare sunt cele ce trec de 8 ore pe zi. De cele mai multe ori, vi se va cere să lucrați peste program, în funcție de necesitățile angajatorului. Vă rugăm să rețineți că în timpul perioadei de vârf, vi se va cere să lucrați 12-16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Angajatorii au nevoie de oameni care sunt pregătiți pentru acest lucru. Paycheckul îl veți primi o dată la două săptămâni. Rețineți că din valoarea paycheckului se vor reține impozite și taxe: federale, securitate socială, medicale și locale. Aceste taxe sunt de aproximativ 15% și se pot recupera la începutul de anului următor.

FISHING VESSEL 1: Cape Greig

Detalii: Aici

Prezentare Video: Aici

PERIOADA DE LUCRU: Te vei îmbarca la începutul lunii Iunie în Seattle și te vei debarca la mijlocul lunii August;
BONUS FISHING VESSEL: Bonus Timp Lucrat: 1 Usd pentru fiecare oră obișnuită lucrată, 2 Usd pentru orele suplimentare. Bonus Producție Zilnică: 3 Usd / oră, în medie 8000-9499 lbs. pe oră și 5 Usd / oră la o medie de 9500 + lbs. pe oră. Bonus Călătorie, 250 Usd pentru cei care călătoresc din Seattle în Alaska și 250 Usd când se întorc din Alaska în Seattle.

CARANTINA: Durează 14 zile, iar angajatorul oferă cazare, mâncare și o remunerare de aproximativ 80 de ore.

VACCINUL: Se cere să fii vaccinat împotriva Covid-19 sau să fii de acord să te vaccinezi, când acesta ajunge la angajator.

CAZARE ȘI HRANĂ: Cazarea și hrană sunt gratuite si asigurate de Angajator. Serviciul de spălătorie este disponibil o dată pe săptămână.

VIZA H-2B: Aprobarea vizei nu este garantată, iar decizia aparține secției consulare a SUA. Nu avem influența asupra aprobării sau refuzurilor de viză. Rata de aprobare pentru cetățenii români este de 95%. Viza H2B este pentru muncă temporară și este valabilă doar pentru angajatorul de la care ai primit Petiția, iar angajații nu pot lucra pentru alt angajator. Asta înseamnă că după ce termini munca la companie, trebuie să te întorci acasă în termen de 10 zile. Taxa de viză este de 190 Usd și este rambursată de angajator la mijloc de sezon.

BILETUL DE AVION: Biletul de avion dus-întors este de aproximativ 1000 Usd. Îl plătești și angajatorul îl rambursează 50% la primul salariu, 50% la sfârșit de sezon.

PROCESOR SEAFOOD: Vei efectua sarcini care pot include de la sortare, tăiere și curățare, umplerea conservelor, gradație cu pești și crabi. Munca este repetitivă și obositoare. Unele task-uri pot fi foarte grele, cum ar fi stivuirea unor cutii de 50 lb de produse congelate, împingerea rafturilor congelatoare sau manipularea Halibutului de 100 lbs! Vei lucra cu peste sau crabi, de obicei cod, pollock, crap, halibut.

CERINȚE: 

  • Sănătos, apt de muncă cu condiție fizică bună: fără alergii, probleme la picioare, spate, incheieturi, etc; 
  • Să poți munci și sta în picioare 12-16 ore pe zi; 
  • Să fii flexibil și răbdător; 
  • Să fii disponibil și sezonul următor; 
  • Să ai o legătură puternică cu țara, să te întorci acasă după terminarea lucrului; 
  • Să nu te implici sau să cauzezi conflicte; 
  • Să nu consumi droguri sau alcool; înainte de a începe lucrul trebuie să treci de o analiză toxicologică; 
  • Când ajungi in USA să aplici pentru social security number și cont bancar.

CONDIȚII DE LUCRU: Condițiile de muncă variază în funcție de sarcină. De cele mai multe ori va fi zgomot, umed și rece în jurul tău. Temperatura din fabrică este de aproximativ la 10C.

MUNCĂ SEZONIERĂ: Muncă în industria de procesare a peștelui este mai grea decât în celelalte industrii. De ce? Pentru că nu știm niciodată când începe exact anotimpul, când se încheie sezonul și câte locuri de muncă vor fi disponibile în timpul sezonului. Totul în această industrie depinde de producția de pește. Factorii care afectează sunt natura, temperatura, interdicțiile de pescuit, vremea bună și rea și alți factori care nu pot fi controlați de angajatori. Angajatorii își asumă un risc mare și acoperă cheltuielile pentru taxele de viză și biletul de avion și vor face tot posibilul să ofere cât mai mult de muncă angajaților. Nu putem prezice nimic, statisticile sunt de partea angajatorilor și înseamnă că există o mulțime de locuri de muncă și cei care lucrează consideră că este o oportunitate foarte bună și merg să lucreze acolo sezonier în fiecare an.

ECHIPAMENT: Echipamentul pentru muncă va fi furnizat de angajator, iar echipamentele obișnuite sunt mănuși, echipamente de ploaie, cizme care vă protejează de apă. Dacă cineva a fost selectat să lucreze la congelator, va primi un echipament adecvat pentru această sarcină. 

INTERNET: Există câteva oportunități Wi-Fi, dar limitate. Semnalul GSM nu este disponibil în toate zonele iar prețul pentru o cartelă depinde de furnizor și pachet, și este de aproximativ 80 Usd cu trafic de 10GB. Majoritatea colegilor cumpară o cartelă și partajează internet prin hotspot.

PAUZE: Pauza de bază este pentru un mic repaus și aceasta este de obicei 15 minute la fiecare 4 ore. Pauza scurtă este de 15 minute și va fi inclusă în timpul de lucru. Pauza mai lungă este destinată meselor și este de 30 de minute, nu va fi inclusă în timpul de lucru.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Lucrătorii internaționali reprezintă o cheltuială mare pentru angajatorii americani iar motivul pentru care doresc lucrătorii internaționali este că acești au o etică a muncii bună. Angajatorii realizează acest program asteptandu-se ca producția de pește și crab să fie foarte bună.
Angajatorul va face tot posibilul să ofere cât mai multe ore de muncă pentru angajați. Toți muncitorii internaționali vin ca un cost fix mare pentru angajatori și de aceea are mai mult sens să le ofere cât mai multe ore de muncă, pentru că reduc costurile în acest fel.

Nu rata evenimentele acestui angajator!

Înregistrează-te acum

Evenimente viitoare

How would you like contact us?